(S)misao

2. Satovi muke Gospodnje: Isus daje svoje Tijelo i Krv

2. Satovi muke Gospodnje: Isus daje svoje Tijelo i Krv

2. Satovi muke Gospodnje: Isus daje svoje Tijelo i Krv

“Sad je vrijeme milosti!”

19:00 h – Isus daje svoje Tijelo i Krv za hranu i piće 

I dok su blagovali, uze Isus kruh,izreče blagoslov pa razlomi, dade svojim učenicima i reče:“Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!“ I uze čašu, zahvali i dade im govoreći: „Pijte iz nje svi! Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha. A kažem vam: ne, neću od sada piti od ovog roda trsova do onoga dana kad ću ga – novoga – s vama piti u kraljevstvu Oca svojega.“ (Mt 26, 26-29)

Meditacija

Svakidašnji kruh i piće su nam potrebni da bi tijelo živjelo. Tako je i duhu potrebna hrana kako bi se razvijao i rastao – posvećeni Kruh i Vino kako bi Božji život bio u nama i vodio nas prema konačnome Cilju. “Ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi.” (Iv 6, 53) Isus nam se darovao u maloj hostiji i vinu jer zna koliko smo slabi i da bez njega ne možemo učiniti ništa. On je taj koji želi ući u naše živote, biti jedno s nama. Primanjem Tijela i Krvi Kristove postajemo jedno s Isusom i postajemo mu sličniji; jer s kim si, takav si.

Moje spasenje je u Bogu i s njim se najbolje mogu sjediniti u Euharistiji. Euharistiju utemeljuje Isus Krist na svojoj Posljednjoj večeri. Njega Otac šalje kako bi sklopio novi savez s cijelim čovječanstvom. Riječ je o savezu ljubavi i prijateljstva Isusa Krista i svakog čovjeka. Ovaj savez prijateljstva čovjek u punoj slobodi može i prekinuti.  Upravo hrana koju primamo na Euharistiji puni naše duše milošću kako bi znali raspoznati dobro i zlo u svojim životima te uvijek birati Isusa Krista.

Nataša M.

Duhovni zadatak:

Izdvoji danas vrijeme za slavlje Svete mise i obnovljenom ljubavlju postani jedno s Isusom u Svetoj pričesti.

“Kao što sunce u isti čas obasjava i visoke cedre i svaki mali cvijetak kao da je jedini na zemlji, isto se tako naš Gospodin napose bavi svakom dušom kao da nema njoj jednakih.”      sv. Mala Terezija

 

Kategorija (S)misao, Vrt duše
1 komentar na “2. Satovi muke Gospodnje: Isus daje svoje Tijelo i Krv
    Pingback: 1. Satovi muke Gospodnje: Isus pere noge učenicima | Mladi Karmela Božanskog Srca Isusova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *