(S)misao

7. Satovi muke Gospodnje: Isus zlostavljan i zatvoren kod Kajfe

7. Satovi muke Gospodnje: Isus zlostavljan i zatvoren kod Kajfe

7. Satovi muke Gospodnje: Isus zlostavljan i zatvoren kod Kajfe

24:00 h – Isus zlostavljan i zatvoren kod Kajfe

 „Usta nato veliki svećenik i reče mu: „Zar ništa ne odgovaraš? Što to ovi protiv tebe svjedoče?“ Isus je šutio. Reče mu veliki svećenik: „Zaklinjem te Bogom živim: Kaži nam jesi li ti Krist, Sin Božji?“ Reče mu Isus: „Ti kaza! Štoviše, kažem vam: Odsada ćete gledati Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.“ Nato veliki svećenik razdrije haljine govoreći: „Pohulio je! Što nam još trebaju svjedoci! Evo, sada ste čuli hulu! Što vam se čini?“ Oni odgovoriše: „Smrt zaslužuje!“ (Mt 26, 62-66)

Meditacija

Mnogi su, Isuse, protiv Tebe svjedočili. Zavedenog srca sumnjali su u Tvoju riječ. I danas su mnogi gluhi na Tvoje riječi, slijepi na djela koja si činio iz ljubavi. Bože, daj da Te prepoznajemo i u najmanjem čovjeku, da se naučimo radovati svemu što si stvorio.

Kajfa je tražio svjedoke protiv Tebe. A Ti? Ti stojiš pred ljudskom osudom preuzevši na sebe žrtvu. Žrtvuješ samoga sebe za ljude grešnike. Daj nam, Gospodine, da upoznamo kolika je Tvoja ljubav za nas. Svakodnevno tražimo smisao svojih patnji, pitamo se zašto se nedaće događaju baš nama. Često nas obuzme očaj da se trebamo braniti, da naš put ne treba biti tako trnovit i da zaslužujemo manji križ. S toliko puno riječi znamo opisati svaku svoju naizgled bezizlaznu situaciju, a s tako malo riječi opisujemo radost pri darivanju sebe drugima, darivanju svog vremena i truda za druge. Podari nam radost srca za svaku našu žrtvu, ispuni nas nadom u pobjedu darovane nesebične ljubavi.

Ivana T.

Duhovni zadatak:

Na svaki prigovor, povisivanje glasa i osudu ostani gluh/gluha. Ne opravdavaj se, moli Isusa danas za krepost strpljivosti, a za onoga tko ti neutemeljeno prigovara izmoli Slava Ocu.

„Sve sam primala iz ruke Božje i ostala sam mirna i radosna unatoč mučnom stanju u kojem sam se nalazila.“ bl. Marija Terezija od sv. Josipa


 

Kategorija (S)misao, Vrt duše
1 komentar na “7. Satovi muke Gospodnje: Isus zlostavljan i zatvoren kod Kajfe
    Pingback: 1. Satovi muke Gospodnje: Isus pere noge učenicima | Mladi Karmela Božanskog Srca Isusova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *