(S)misao

22. Satovi muke Gospodnje: Isus umire na križu

22. Satovi muke Gospodnje: Isus umire na križu

22. Satovi muke Gospodnje: Isus umire na križu

15:00 h – Isus umire na križu – Sat milosrđa

 

„Bijaše već oko šeste ure kad nasta tama po svoj zemlji – sve do ure devete, jer sunce pomrča , a hramska se zavjesa razdrije po sredini. I povika Isus iza glasa: „Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!! To rekavši, izdahnu.“  (Lk 24, 44-46)

 

Meditacija

Milosrdni Isuse uzdam se u Tebe! Izlij svoje veliko milosrđe na sve ljude, na čitav svijet. Potpuno nas uroni u svoje milosrdno srce i očisti nas od ljage grijeha i bijede. Isuse, koji za nas umro na drvu križa ne daj da niti jedna duša na svijetu propadne. Isuse, spasi čitav svijet i daj da Te svi upoznamo da možemo gledati Tvoje sveto lice koje neka nas obasjava svojom istinom i ljubavlju. Preobrazi čitav svijet i daj da se uvijek slijepo pouzdajemo u Tvoje veliko more milosrđa koje se neprestano izlijeva na svakog čovjeka. Otvori nam i očisti srca da se Ti, Isuse, možeš nastaniti u nama.

Antonija Lj.

 

Duhovni zadatak:

Danas je Veliki petak. Provedi u molitvi sat Isusove smrti na križu (15 – 16 h), sat milosrđa. Uđi u otajatvo Isusove ljubavi razmatrajući Križni put koji je Isus prošao za tebe i moli krunicu Božanskog Milosrđa za cijeli svijet (možeš to uzeti i kao početak devetnice krunice Božanskog Milosrđa koja se moli od Velikog petka do Bijele nedjelje koja je proglašena svetkovinom Božjeg Milosrđa). Navečer sudjeluj u obredima Velikog petka.

 

„Tvoj Spasitelj visi pred tobom s otvorenim Srcem. Prolio je svoju Krv da zadobije tvoje srce.“ sv. Edith Stein

Kategorija (S)misao, Vrt duše

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *