Vijesti

Mađioničarstvo javnog prostora

Mađioničarstvo javnog prostora

Mađioničarstvo javnog prostora

U nedjelju 04. 05. 2014. na susretu mladih u Hrvatskom Leskovcu gostovao je Branimir Stanić, novinar Glasa Koncila, retoričar i profesor na Odjelu za komunikologiju na Hrvatskim studijima. Tema ovog susreta je bila Mađioničarstvo javnog prostora.

Branimir je mladima na vrlo zanimljiv način predstavio i osvijestio trikove u komunikaciji koji vode prema manipulaciji našim razmišljanjima. Predstavio je 5 trikova i popratio ih vrlo zanimljivim primjerima iz javnog života. Na kraju njegovog izlaganja mladi su postavljali pitanja.

I ovaj susret je doprinos temi SHKM-a Na slobodu pozvani u želji da mladi čovjek, uronjen u svijet medija koji ga iz minute u minute bombardiraju mnoštvom informacija, uistinu zna razlikovati bitno od nebitnog, štetno od korisnog.

Još pod dojmom Susreta u Dubrovniku  molili smo  pred Presvetim i zahvalili smo za kišu primljenih milosti prošlog vikenda.

Završili smo pjevajući himnu SHKM-a i gledajući slike sa Susreta.

s. Marija Dijana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *