Vijesti

Isus u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež

Isus u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež

Isus u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež

Danas, 8. 12. 2014. naša je zajednica mladih Karmela BSI iz Hrvatskog Leskovca, a osobito slavljenički tim VIS KARMEL, imao posebnu misiju. Imali smo čast pripraviti put Gospodinu u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež. Odazvali smo se na poziv dr. sc. Vlatke Boričević Maršanić kako bi svojom prisutnošću i glazbenim animiranjem obilježili Svetu Misu u toj Ustanovi koja je početak jedne nove duhovne prisutnosti. Na Sv. Misi  nazočni su bili djeca i mladi tj. pacijenti i pacijentice koji se trenutno nalaze na liječenju te osoblje bolnice. Euharistiju je predslavio vlč. Božo Belinić koji će, na radost svih njih, i dalje duhovno skrbiti i pomagati. Osobita zahvalnost ide Zagrebačkoj nadbiskupiji koja je spremno odgovorila na potrebe.

Djeca i mladi korisnici sastavili su svoje molitve vjernika koje su pročitali za vrijeme Sv. Mise. Bile su to jednostavne i duboke molitve koje zahvaljuju za darovano i mole za zdravlje, za ljubav, za radost.  Ta radost se osobito osjetila u pjesmama Visom leteć i Dajemo Ti slavu te u znaku mira. Svatko je svakome htio pružiti ruku. Misa još nije bila gotova, a među nama je vladalo lijepo zajedništvo. Na kraju smo svi sa rukom na srcu izmolili posvetu Mariji našoj Bezgrešnoj Majci.

Nakon sv. Mise uslijedila je okrepa te kratko druženje i razgovor sa djelatnicima Bolnice. Svi smo bili pod dojmom ističući kako smo puno više primili nego darovali. Obećali smo moliti na našim susretima za sve njih i djecu koje smo upoznali.

Bog je izabrao baš ovaj dan i ovo mjesto da započne Svoje Djelo stavljajući sve pod okrilje i zaštitu Svoje Bezgrešne Majke. Hvala Mu na tome.

s. Marija Dijana Mlinarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *