Vijesti

Molitveno “posvajanje” časnih sestara u Hrvatskom Leskovcu

Molitveno “posvajanje” časnih sestara u Hrvatskom Leskovcu

Molitveno “posvajanje” časnih sestara u Hrvatskom Leskovcu

25. 01. 2015. u 20. 15h u Hrvatskom Leskovcu održao se jedan jaaaako zanimljiv susret čitave redovničke zajednice Karmelićanki BSI (25 sestara) sa nas 50 mladih.

Motivaciju za Susret pronašli smo u godini posvećenog života. Željeli smo obilježiti tu godinu baš sa našim sestrama koje za nas uvijek mole, koje nam pomažu da rastemo, koje nas slušaju i koje su nam primjer. Znamo da su (iako izabrane od Boga) i one samo ljudi koji padaju i dižu se te im je svaka podrška dobro došla. Stoga smo odlučili jednom za promjenu, umjesto da tražimo molitvu, mi moliti za njih. I tako je u Došašću došla ideja molitvenog posvajanja redovnice.

Mislili smo da će to biti jedan na jedan, ali javilo se nas 50 tako da sad svaka sestra ima po dva “anđela” koji će za nju moliti čitavu godinu. No sestre ko sestre…odmah su obećale da će moliti i one za nas. :)

Bio je to poseban osjećaj kad smo vidjeli kako njih 25 ulazi u dvoranu. Nikad ih nismo vidjeli tako sve na okupu i to je bilo prekrasno. Neke smo vidjeli tek prvi puta, ali vladala je radost i takvo zajedništvo kao da se stalno susrećemo. Sestre su bile sretne i zahvalne, a mi mladi ponosni da možemo napraviti nešto i za njih.

Nadamo se još kojem susretu…a iduću nedjelju sličan će se susret održati između naših mladih prijatelja iz zagrebačke zajednice sa zajednicom sestara na Vrhovcu. Nama je bilo odlično (što možete pogledati OVDJE)…a sigurno će i njima biti. :)
Potičemo sve da mole za svoje redovnike i redovnice!!!

 

Pozdravljaju vas sve mladi Karmela BSI iz Hrvatskog Leskovca!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *