Vijesti

„Stoljeće karmelskog služenja u ljubaviˮ 1917. – 2017.

„Stoljeće karmelskog služenja u ljubaviˮ  1917. – 2017.

„Stoljeće karmelskog služenja u ljubaviˮ 1917. – 2017.

„Stoljeće karmelskog služenja u ljubaviˮ geslo je stogodišnjeg jubileja dolaska sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatsku. Prvi samostan osnovan je 1917. godine u Hrvatskom Leskovcu i od tada do danas Karmel Božanskog Srca Isusova zaživio je u devet samostana u Hrvatskoj i u jednom u Bosni i Hercegovini.
Otvorenje jubilarne godine bit će u nedjelju 30. listopada 2016. u samostanu sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu. kada se, ujedno, slavi blagdan utemeljiteljice Družbe bl. Marije Terezije od sv. Josipa.
Ovom velikom događaju prethodi trodnevna priprava:
27. 10. 2016. sv. misu u 18.00 sati predslavi o. Antonio – Mario Čirko, OCD, župnik iz Remeta.
28. i 29. 10. 2016. sv. misu u 18.00 predslavi o. Mato Miloš, OCD, iz Sombora.
Svakog će dana pojedina skupina svojim pjevanjem animirati svetu misu: djeca, mladi, laici i sestre. Misnom slavlju prethodi zajednička molitva krunice.
U nedjelju 30. 10. 2016. duhovni program i pobožnost bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa započinje u
16. 30 sati. U 17.00 sati je svečano euharistijsko slavlje i otvorenje godine jubileja, a predslavi mons. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski, uz prisutnost sestara iz cijele Hrvatske provincije. Ljepoti slavlja pjevanjem će doprinijeti ansambl „MI TAMBURICAˮ koji već desetljećima djeluje u Hrvatskom Leskovcu.
Nakon sv. mise slijedi štovanje moći blažene Marije Terezije od sv. Josipa.
Svi vjernici koji se žele uključiti molitvom i prisutnošću, tijekom trodnevnice ili na dan početka jubileja, dobrodošli su u Hrvatski Leskovac!

sestre karmelićanke Božanskog Srca Isusova

plakat-jpg-kopija

Objavljeno
Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *