Vijesti

Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

U nedjelju 12. 03. 2017. na parkovnom križnom putu u Hrvatskom Leskovcu održan je 5. križni put mladih „S Karmela na Golgotu“ uz geslo susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru: „Krist, nada naša“. Ovim smo se križnim putem željeli još bolje pripremiti za nadolazeći susret.
Pripreme za ovaj križni put krenule su nekoliko mjeseci ranije jer je i ove godine svaku postaju pripremala jedna zajednica. Zbog toga je ovaj križni put jedinstven i originalan. Nad svakom se postajom molilo, meditiralo te iz srca i „pera“ mladih proizašla su prekrasna razmišljanja i molitve.
U ostvarivanje Križnog puta uključile su se sve karmelske zajednice u Zagrebačkoj nadbiskupiji: mladi iz Remeta, mladi Karmela BSI iz Zagreba, Strmca i Hrvatskog Leskovca, mlade sestre novakinje, postulantice i juniorke Karmelićanki BSI, karmelski bogoslovi, mladi iz Kuće sv. Josipa – dom za nezbrinutu djecu. A odazvale su se i zajednice s kojima puno surađujemo: mladi iz zbora Allegro – župa sv. Ivan Nepomuk, ekipa iz inicijative 40 dana za život, Frama Siget, SKAC i molitvena zajednica Srce Isusovo. Velika zahvala ide mladima iz Remeta i zboru Advocata Croatiae koji su pjesmom sve prekrasno animirali.
Simbol Križnog puta ove godine je bio mali drveni križić koji je dobio svaki sudionik a sve su to tjednima izrađivale vrijedne ruke sestara iz leskovačke zajednice.
Glavna je molitvena nakana bila za susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru – za sve organizatore, za sve mlade koji dolaze te za svaku obitelj i župu domaćine u đakovačko osječkoj nadbiskupiji. Osobito smo molili i za sve koji žive u gradu Vukovaru – branitelje, obitelji koje su izgubile svoje najmilije u ratu, sve one koji dan danas nose rane na duši i žive u duhovnoj i materijalnoj bijedi. Molili smo na poseban način i za mlade grada Vukovara da budu znak Isusove nade koja ni u najvećem crnilu nikad ne izumire.
I svaka postaja je imala svoju posebnu nakanu, a prije početka križnog puta svaka mlada osoba je u tišini napisala i svoju osobnu nakanu za koju se također molilo.
Križni put je predvodio domaći župnik vlč. Dubravko Škrlin Hren, a uz njega je bio i p. Zlatko Pletikosić, karmelićanin. Upravo je p. Zlatko na kraju mladima uputio poticajnu riječ u kapeli posvješćujući sunce koje je sjalo i milovalo naša lica, ali i na hladnoću koju su malo osjetili pred kraj. Tu hladnoću usporedio je s grijehom i potaknuo je mlade na obraćenje kroz ovu Korizmu kako nam srca nebi bila hladna nego topla u odnosu sa Bogom i bližnjima.
Poslije Križnog puta uslijedilo je druženje uz topli čaj, zajedničko fotografiranje i dogovori za neke nove susrete i druženja.

Mladi Karmela BSI Hrvatski Leskovac

P. S. Ovdje možete preuzeti Križni put u pdf formatu – Križni put S Karmela na Golgotu 2017

I nekoliko fotografija:

IMG_0114IMG_9813IMG_9812IMG_9866IMG_9874IMG_9898IMG_9915IMG_9986IMG_0058IMG_0012 IMG_0043 IMG_0050 IMG_0051  IMG_0092  IMG_9805IMG_0117 IMG_0122 IMG_0168

Objavljeno
Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *