Vijesti

Završno slavlje jubileja

Završno slavlje jubileja

Završno slavlje jubileja

ZAVRŠNA PROSLAVA JUBILEJA 100 GODINA KARMELIĆANKI BOŽANSKOG SRCA ISUSOVA
U HRVATSKOJ

Nakon godinu dana obilježavanja naše stogodišnje prisutnosti u Hrvatskoj, nalazimo se pred središnjem završnim slavljem ovog Jubileja koje će biti u nedjelju 17. 09. u 11 sati u Hrvatskom Leskovcu. Svečanu sv. Misu predslavit će uzoriti kardinal Josip Bozanić, a glazbeno će animirati ansambl „MI“ tamburica i mješoviti zbor pod ravnanjem prof. Renate Ivoš – Krajina.
Tom svečanom slavlju prethodit će i trodnevnica od 14. – 16. 09. 2017. također u kapeli sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu.
U četvrtak na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. 09. u 18h sv. Misu predslavi mons Zdenko Križić, biskup gospićko senjski, a glazbeno animira zbor mladih VIS Karmel. Nakon sv. Mise uslijedit će Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.
U petak 15. 09. u 18h sv. Misu predslavi p. Niko Bilić, isusovac, a glazbeno animira zbor mladih župe sv. Ivan Nepomuk – Allegro. Nakon sv. Mise uslijedit će projekcija dokumentarnog filma o sto godina prisutnosti sestara u Hrvatskoj. Autor dokumentarnog filma je Josip Ninković. Projekcija će se održati odmah po završetku Sv. Mise u društvenom domu u Hrvatskom Leskovcu i ulaz je slobodan.
U subotu 16. 09. u 18h sv. Misu predslavi mons Vlado Košić, biskup sisački, a glazbeno animira SKAC zbor. Nakon toga pozivamo sve na predstavu „Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi“ koju izvode sestre Karmelićanke BSI, djeca iz Kuće sv. Josipa – dom za nezbrinutu djecu, karmelski laici i mladi. Predstava će se također održati u društvenom domu u Hrvatskom Leskovcu.
Srdačno pozivamo sve vjernike na zajedništvo i sudjelovanje kako u trodnevnici, tako i u nedjelju 17. 09. na središnjem slavlju u 11 sati u Hrvatskom Leskovcu.
Zahvalne Gospodinu na svim milostima u ovih 100 godina prisutnosti u Hrvatskoj srdačno pozdravljamo
Sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova

Objavljeno
Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *