Najava XIV. Karmelijade na otoku Krku od 6. – 8. 10. 2017.

„XIV. NACIONALNI SUSRET U DUHU KARMELA – KARMELIJADA“

Od 6. – 8. 10. 2017. na otoku Krku s početkom u gradu Krku, a zatim u mjestu Punat održat će se 14. po redu nacionalni susret u duhu Karmela tzv. Karmelijada koja svake godine okuplja brojne mlade iz Hrvatske i BIH. Ovogodišnje geslo bit će dio teksta iz Hvalospjeva ljubavi – Ljubav nikad ne prestaje.
U programu će sudjelovati 250 mladih koji su se prijavili i pripremili, no pojedini dijelovi programa su otvoreni za sve stog ovim putem pozivamo osobito mlade krčke biskupije da se pridruže ukoliko žele u petak 6. 10. 2017. u 18. 30 na krunici i u 19h na svečanoj sv. Misi u krčkoj katedrali koja je otvorena svima. Na našu veliku radost sv. Misu će predslaviti mons Ivica Petanjak, a mladi iz Remeta i Hrvatskog Leskovca će glazbeno animirati.
Ako netko želi također može se pridružiti i na Euharistijskom klanjanju koje će se održati u župnoj crkvi u Puntu u subotu 7. 10. od 22. 30 – 23. 30. te 8. 10. na nedjeljnoj sv. Misi u 10. 30.
Očekujemo ove godine mlade koji će doći iz Gabela Polja, Splita (Kamen i Sirobuja), Bibinja (Zadra), Rovinja, Rijeke, Zagreba (Remete, Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac) i naravno tu su domaćini – mladi iz Punta i krčke biskupije. Ovogodišnja će Karmelijada imati i internacionalni karakter jer će biti prisutna i grupa mladih iz Mađarske.
Nakon sv. Mise program se nastavlja u Puntu koji je već mjesecima u pripremi za ovaj događaj. Očekuje nas zanimljiva večer otvaranja i uz sva iznenađenja koja pripremamo najavljujemo i našu Teodoru Živković iz karmelskog svjetovnog reda kao prvog govornika.
Od braće karmelićana tijekom čitave Karmelijade s nama će biti otac Branko Zebić koji će nas obogatiti svojim katehezama i propovjedima kroz čitavo vrijeme Karmelijade. Uz p. Branka s mladima će biti i župnik župe Punat vlč. Ivica Kordić koji je prepoznao ovaj projekt, podržao ga i ulaže velik trud u organizaciju.
Župa Punat otvorila je svoju facebook stranicu, mladi domaćini su pripremili video dobrodošlicu, a ona najvažnija priprema u tijeku je molitvena priprema – naime mladi, sestre i župnik svaki petak do Karmelijade u kapelici kod sestara imaju klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu baš za Karmelijadu – za sve pripreme, sve mlade i župu. Ne pripremaju se molitveno samo mladi na Puntu već u svim zajednicama su održane pripreme za ovaj Susret. Ovim putem želimo unaprijed zahvaliti i svima koji su prepoznali ovaj projekt i izašli u susret svojom suradnjom i pomoću.
Želimo se zahvaliti na poseban našim obiteljima domaćinima koji će otvoriti svoje domove mladima na tri dana i svima koji će na bilo koji naćin pomoći. Svaka i ona najmanja gesta ljubavi i molitva je važna i dobrodošla.
Vrijedan tim od dvadesetak animatora mladih osmislio je radionice, igre za rad u grupi, veselu večer te on line devetnicu za susret i web/face sadržaje koji su prate promociju Karmelijade pa nas pratite i „lajkajte“ na facebook stranici Mladi Karmela BSI.
Ovim putem zahvaljujemo svima na podršci, otvorenosti i trudu, a prije svega na molitvi za mlade i ovaj Susret kako bi prošao u miru, zajedništvu i radosti te ostvario velike duhovne plodove u životima svih onih koji sudjeluju.
Mladi Karmela BSI