Održan susret pripreme za XI. Karmelijadu: IZIĐI u radosti evanđelja!

U nedjelju 25. 05. 2014. u Karmelu BSI u Hrvatskom Leskovcu održan je prvi pripremni susret za XI. Karmelijadu, koja će se održati od 29. do 31. 08. također u Hrvatskom Leskovcu. Karmelijada je godišnji susret Mladih Karmela BSI i simpatizera iz Hrvatske i B i H, a održava se svake godine na drugom mjestu u okrilju Karmela.

Geslo ovogodišnje Karmelijade nosi naziv: “IZIĐI!” Nadahnuće proizlazi iz pobudnice pape Franje “Radost Evanđelja” i misijske revnosti bl. Marije Terezije od sv. Josipa, utemeljiteljice Karmela BSI. Na susretu pripreme okupilo se 70 – ak karmelskih mladih iz zajednica u Zagrebu, Hrvatskom Leskovcu i Strmcu, kao i simpatizeri Karmela.

Susret je započeo molitvom krunice, koju je animirala s. Dijana, za sve stradale u poplavama i nastavio se u “radosti evanđelja” odnosno uvodom u temu Karmelijade na temelju istoimene Papine pobudnice u koju nas je uveo duhovnik mladih br. Dario Tokić. Na kraju je s. Maja Pavla ukratko povezala geslo IZIĐI za programom koji će se održati na Karmelijadi i pozvala mlade na radost zauzetog sudjelovanja.

Neka se ovaj prvi IZLAZAK nastavi u radosnim koracima daljnje pripreme  i iščekivanja ljepote susreta 🙂