Početak poslanice karmelske mladeži cijelome svijetu!

U subotu dopodne 7. 10. 2017. nakon jutarnje kateheze oca Branka Zebića održane su radionice u 14 skupina. Mladi su razmišljali na različite načine o Hvalospjevu ljubavi i kao rezultat rada u grupi napisali su poslanicu mladima cijelog svijeta. Pa pročitajte:

Početak poslanice karmelske mladeži cijelome svijetu!

Kada bih subotom do kasno TV gledao,
a nedjeljom na Misu ne bih išao,
tada riječ Božju ne bih slušao
i živog Krista ne bih susreo.

Kad’ bih sve moguće stvari ovoga svijeta probao
i sve društvene mreže koristio,
a Krista ne bih navijestio,
totalno bih pobjesnio.

Kad bih sve svoje slike objavio
i kad bih sve lajkove pokupio,
a zaboravio da me Bog na svoju sliku stvorio,
skroz bih izgorio.

Ljubav je velikodušna
Velikodušnost je izbor dragi naši prijatelji u Kristu. I taj je izbor svakodnevno iz sata u sat izazov, a mi volimo izazove, zar ne? I Isus nas je pozvao na Ljubav kojom On ljubi a njegova ljubav je velikodušna. Velikodušnost prema Bogu očituje se upravo u velikodušnosti prema drugima. Pa i sam Isus nam je rekao „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće meni učiniste. Stoga dragi prijatelji neka tvoj svakodnevni izazovi budu…POHVALA, VOLONTIRANJE, MOLITVA ZA DRUGE, OPROST, PLEENITOST, LJUBAZNOST, ZAHVALA, ALTRUIZAM, DOBROČINSTVO, SUOSJEĆANJE…

Dobrostiva je ljubav
Kada dobro drugoga staviš na prvo mjesto učinio si pravu stvar, čini to često!! Putem Male Terezije hodaš i oholost na zadnje mjesto stavljaš. Žrtvovanje sebe iz ljubavi za tebe. Dobrota moga Boga izvor je dobrostivosti za bližnjega svoga.

Ne zavidi
Ako netko ima bolji auto ili stan nemoj biti zavidan jer Bog i za tebe ima opaki plan. Želiš li sebi i svome bratu sreću, baci zavist i ljubomoru u crnu vreću.

Ne hvasta se
Hvalit se nije fora, poniznost se vježbat mora. Poniznost je ključ života, ponizan biti nije sramota.

Ne nadima se
Mi mladi se ne želimo nadimati jer ljubav uvijek traži istinu. Ljubav nije zavidna. Ljubav se ne nadima nego nam donosi mir. Ljubav nije ohola radi svojih zasluga i veličina. Gleda u Krista koji je ponizna i blaga srca i uči od njega.

Nije nepristojna
Pristojnost je način iskazivanja ljubavi prema drugima ZATO… prihvati drugoga, razumij, budi iskren, služi, tješi i VOLI.

Ne traži svoje
Kad bih svoju ljubav na kapaljku davala, a ne bezuvjetno za druge vrijeme darovala tada bih sve pod maskom skrivala, i sliku Božju ne bih vam prenijela.

Nije razdražljiva
Pet jezika ljubav ima da nam lijepo bude svima. Pohvali uvijek lijepu stvar, a kad treba daruj i dar. Kvalitetno vrijeme s bližnjima provedi, a kuću kad je potrebno malo i uredi. Niti zagrljaj ne zaboravi dati, onda ljubav nikad neće prestati. Razdražljiv nemoj biti, ljubav nemoj kriti.

Ne pamti zlo
Neka u svakom srcu, zlu dođe kraj to nam je siguran put u Raj. Ljubav nek u nama čini čudo, iako svi misle da je to ludo. Odlučili smo: zlo će u nama stati, kome smeta neka pati.

Ne raduje se nepravdi
Kada bih se nepravdi radovao i zle planove kovao i druge na grijeh navodio, na pogrešne bih putove otišao.

Raduje se istini
Kada bih Božje naočale nosio pravedne bih odluke donosio. Koju pivu manje popio i istinu bez alkohola govorio.

Sve pokriva
Kada ne bih oprostio, bijes bi se u meni skupio, nepravdu bih činio, u strahu bih zbog toga živio, ali s Isusom bih snagu dobio i tu ranu lakše zacijelio, kad bi te netko provrijedio da li bi mu stvarno oprostio? Da li bi mu ponovno sliku lajkao i s njim slefi opalio?

Sve vjeruje
..jer ljubav nikad ne prestaje. Ako vjere nemamo, Bogu se s ljubavlju predajmo. On će nam svoje svjetlo dati i ljubav će sve vjerovati. Ljubav sve vjeruje…. i kad mi u nju ne vjerujemo, i kad za nju vremena nemamo, i kad se s njom ponekad ne slažemo. Ljubav sve vjeruje i kad je loše ona sve može, čak i kad ne vjerujemo, snagu za život od nje dobivamo. Čak i kad je cijeli svijet protiv, nama je Bog motiv.

Svemu se nada
Kad bih sve snove ovog svijeta sanjao, a susretu s Gospodinom se ne bih nadao, sve bih postigao, al’ nepotpun ostao.

Sve podnosi
Dragi bratići i sestrići, s ljubavlju ćete daleko stići. Ne vijorim poput lista, ali perem suđe za Krista. Pomicanjem izdrživljosti granice, doći ćeš do sljedeće stanice. Bio u samostanu ili sklopio brak ljubav može širiti svak.

Sve ovo što smo napisali
u srca smo pohranili,
ljubav smo izabrali
i na puninu života vas pozvali!

Karmelska mladež okupljena na 14. Karmelijadu
Mjesto: Punat – otok Krk