“Posvoji redovnicu” u Godini posvećenog života

U mladenačkoj domišljatosti, ljubavi i zahvalnosti prema našim sestrama Karmelićankama BSI koje vode nas mlade smislili smo jedan poooseban dar za njih u ovoj Godini posvećenog života. To je duhovni dar koji ćemo prikupljati kroz cijelu godinu našim molitvama i žrtvama za naše sestre. Pa da! Dok se sestre potpuno daruju nama mladima i svima koji su im od Boga povjereni, i njima su potrebne naše molitve!
Zato smo mi Mladi Karmela BSI u Zagrebu odlučili „posvojiti“ u molitvu jednu sestru iz velike redovničke zajednice u Zagrebu, čija vrata su nam otvorena svakog utorka za naše susrete i toliko toga što nam padne na pamet 🙂 u želji da rastemo u vjeri i djelotvornoj ljubavi. Sestre su nam prije nove godine napisale svoja redovnička imena pa je svatko od nas izvukao jednu sestru. Mjesec dana smo iščekivali naš zajednički susret i da upoznamo sestre za koje molimo, jer ih još sve nismo poznavali niti imali susret sa cijelom zajednicom. I dočekali smo ga i upriličili 1. veljače 2015. uoči Svijećnice, Dana posvećenog života.

Mladi i redovničke pripravnice sestara Karmelićanki BSI zajedno sa s. Majom Pavlom su za sestre pripremili scenski prikaz pjesme sv. Terezije Avilske „Za Tebe sam rođena“ i skeč „Isus i danas zove“. Zatim su se sestre predstavile, a mladi su nestrpljivo došli svaki do svoje „posvojene“ sestre. Koja radost iznenađenja i međusobnog upoznavanja! 🙂 Naše druženje završili smo s euharistijskim klanjanjem za sve redovnice i redovnike, za nova duhovna zvanja i blagoslov Godine posvećenog života.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.