S Karmela na Golgotu – 4. Križni put za mlade

Dragi mladi, ukoliko uistinu želite uranjati u pravu Ljubav na Valentinovo, onda imamo događaj za vas – križni put za mlade!!!
Mjesto događaja je samostan sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu. Upravo tu se nalazi parkovni križni put koji je u ovom dijelu grada zadnje 4 godine jedna molitvena oaza u prirodi. Svakodnevno je taj križni put mjesto molitve za redovnice samostana, ali i mnoge vjernike željne mira, osame i zajedništva s Isusom.
Tijekom Korizme ovaj križni put je uistinu posjećen, a nezaobilazno mjesto ove duhovne ponude imaju i MLADI.
Stoga će se na prvu korizmenu nedjelju 14. 02. 2016. u 16 sati održati Karmelski križni put za mlade – S Karmela na Golgotu. Ove nam je godine osobita radost što će u zajedništvu s nama biti Povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić koji će predvoditi pobožnost.
Križni put će biti originalan jer ga sadržajno pripremaju sami mladi. Temeljna inspiracija, osim postaja i karmelskih svetaca bit će i geslo susreta mladih u Krakowu „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5,7).
Osim karmelskih zajednica mladih u Zagrebu (Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac, Remete) i podmladka Zajednice Karmelskih laika, u pripremi sudjeluju i druge zajednice mladih iz Zagreba s kojima smo povezani kroz prijateljstvo i djelovanje: zbor Allegro iz župe sv. Ivan Nepomuk, FRAMA Siget, mladi iz Inicijative 40 dana za život, Dehonijanska mladež, SKAC zbor i mladi iz zajednice Srce Isusovo. Osim mladih iz dotičnih zajednica sudjeluju i mladi karmelski bogoslovi te sestre juniorke i novakinje Karmelićanki Božanskog Srca Isusova.
Stoga ovim putem pozivamo SVE MLADE iz Zagreba i okolice da nam se pridružite u zajedničkom hodu za Isusom na Valentinovo.
Prije samog križnog puta bit će mogućnost osobne molitve u Kapelici uz pisanje vlastitih nakana za koje ćemo također moliti na Križnom putu.
Zajednička nakana križnog puta je molitva za Svjetski susret mladih u Krakowu te za sve zajednice mladih u našoj Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Po završetku ćemo se okrijepiti toplim čajem!!
A u slučaju lošeg vremena isto dođite jer u tom slučaju sve će biti u kapelici.
Dobro nam došli!!
Neka vas sve čuva i blagoslovi milosrdni Gospodin
s. Marija Dijana, Karmelićanka BSI

Kako doći do nas???
Osobni automobil
Bus 15. 15 Savski most Leskovac – sići kod Kleti Cinkuš, 18. 25 Bus za Savski most
Vlak: 15. 35 (Zg – Hrvatski Leskovac), 18. 11h – povratak za Zg – vožnja traje 10 min

P. S. Za sve informacije ili nejasnoće obratiti se na e-mail: s.marijadijanakbsi@gmail.com
Ili u inbox facebook profila Mladi Karmela BSI