Skupa hodajmo, Gospodine! – Održane duhovne vježbe u šutnji za mlade

Duhovne vježbe u šutnji za mlade odražane su 17. – 19. listopada 2014. u samostanu sestara Karmelićanki BSI u Zagrebu. Tema “Skupa hodajmo, Gospodine!” nadahnuta je duhovnim putem sv. Terezije Avilske, naučiteljice molitve i duhovnog života, čiju 500-tu obljetnicu rođenja slavimo 2015. godine. Duhovne vježbe održane su na samom početku jubileja koji je započeo na svetkovinu sv. Terezije 15. listopada 2014.

Sudjelovalo je 30 djevojaka i mladića iz Zagreba i okolice, Zadra, Malog Lošinja, Vrgorca, Kaštela, Pokupskog, Osijeka i Subotice te redovničke pripravnice sestara Karmelićanki BSI.

Voditelji su bili karmelićanin br. Dražen Marija Vargašević i s. Maja Pavla Bašić. Program se sastojao od predavanja i osobnih razmatranja o temama duhovnog života: Molitva – život u prijateljevanju, Poniznost kao hod u istini, Slobodno srce za ljubav i Za Tebe sam rođena. Zatim slavlja Svete mise, euharistijskih klanjanja, molitve krunice i Časoslova sa redovnicama. Mladi su imali i mogućnost za sakaramenat Pomirenja i duhovni razgovor. Uređivanje okoliša pomoglo nam je na zoran način doživjeti značenje duhovnog rada na sebi , u “vrtu duše”.

Fotogalerija.

Sljedeće 10. “Hodočašće u nutrinu” održat će se 14.-16.11.2014. također u samostanu Karmelićanki BSI (Vrhovec 29, Zagreb). Prigodno uz blagdan Svih svetih Karmelskog reda kojeg slavimo taj vikend tema će biti “U školi molitve s karmelskim svecima”. Neka ostane iznenađenje koja četiri karmelska sveca će biti voditelji duhovnih vježbi, a s. Maja Pavla će im pomoći 🙂

Mogu sudjelovati djevojke i mladići, studenti i radnička mladež, a odvaže se i srednjoškolci (maturanti). Važno je prepoznati u sebi potrebu za takvim iskustvom i poštivati šutnju.

Početak  u 18:00 h (u programu petka nije predviđena Sveta misa). Završetak u nedjelju u 15:00 h.

Požurite s prijavama jer je broj sudionika ograničen, najkasnije do 13.11.: s. Maja Pavla (smajapavla@gmail.com; inbox fb Mladi Karmela BSI)