Isus na “velikom odmoru” – održane duhovne vježbe za srednjoškolce

Isuse, uzdam se u Tebe! – bila je tema duhovnih vježbi za srednjoškolce održanih 10.-12.1. 2014. u samostanu Karmelićanki BSI u Zagrebu (Vrhovec 29). Milosrdni Isus, kroz čiju sliku smo govorili o Božjoj ljubavi, grijehu, spasenju i poslanju, okupio je 35 mladih iz Zagreba, Hrv. Leskovca, Zagorja, Međimurja, Požege, Slavonskog Broda, Bibinja i Splita. Koliko su ovakvi susreti dragocjeni mladima svjedoči i to da se mnogi od njih vraćaju svake godine, po drugi i treći put, a neki čak dolaze od osnovne škole. Ljepota i radost susreta s milosrdnim Bogom koji nas voli i otvorenost mladih za prijateljevanje s Isusom i jednih s drugima obilježili su i ovaj susret.

Program se sastojao od: kateheza, radionica, meditacija (sat šutnje), euharistijskog klanjanja, svjedočanstava, slavlja Svete mise i molitve časoslova sa sestrama. Voditeljice i animatorice su bile: s. Maja Pavla Bašić, s. Dijana Pučko, naše postulantice Kerin Šafarić i Antonela Pavičić te Iva Butina iz zagrebačke zajednice Mladih Karmela BSI.

U subotu navečer susret su obogatili i gosti Mladi Karmela BSI iz Hrv. Leskovca sa s. Dijanom Mlinarić. Oni su za mlade, sestre i djecu iz naše “Kuće sv. Male Terezije za nezbrinutu djecu” izveli predstavu “Isus u Cinkušu”.

Ovdje možete pogledati fotogaleriju

Provuklo se uz srednjoškolce i nekoliko studenata jer nisu mogli dočekati ožujak kada će na istu temu biti duhovne vježbe za studente i radničku mladež 🙂 pa odmah i to najavljujemo za 14.-16.3.2014.
s. Maja Pavla 🙂