Najbolji vodič k Isusu

Osoba kojoj je Bog dao uistinu posebno mjesto u obnovi svijeta je upravo Majka Marija. Ona je podrška i uzor na tom putu svakome tko želi slijediti Isusa sve do krajnjeg sebedarja jer nitko ne poznaje Isusa bolje od nje. Tome svjedoče mnogi sveci koji su prepoznali i naglašavali prisnost s Marijom u svom hodu prema Isusu.

Isus Krist poznaje u dušu svakog čovjeka i zna da mu je potrebna majka – od rođenja pa do smrti. U osobi majke puno se toga skriva. Njezina briga nikad ne prestaje bez obzira na djetetove godine. Riječ žrtva u majčinom rječniku ne postoji jer ju ona živi kroz riječ ljubav koja se podrazumijeva. Majka ne traži zahvalnost od svoje djece, ne predbacuje niti zahtjeva, već se nada i vjeruje te uvijek strpljivo čeka svoje dijete otvorena srca.

Imati majku je velik dar i mnogi odrasli ljudi doživljavaju gubitak majke kao gubitak doma u koji su se uvijek rado vraćali. Bez majke se čovjek osjeća kao siroče. A Bog niti jedno od svoje djece ne napušta. Njegova Majka je dokaz tome. Nema djeteta bez majke jer je Ona postala svakome Utjeha žalosnih, Zdravlje bolesnih, Pomoćnica kršćana… ukratko Majka.

Svaka prava duhovnost u sebi uključuje Mariju. Bez Nje vjernički život može postati hladan, skučen te otići u krivo. Životni putovi su puni zapreka i zamki, ali ako je Marija vodič na tom putu onda je dolazak do cilja (Isusa Krista) siguran.

Marija svakog želi povesti svome Sinu. Moćan je njezin zagovor i prisutnost u svakodnevnom životu. Ali posebna duboka iskustva Majka daruje u brojnim hodočasničkim marijanskim svetištima. Pa makar netko bio i slučajni prolaznik jednostavno nitko ne može ostati ravnodušan već samo kad vidi usrdnu molitvu majke Majci, molitvu invalida koji teškom mukom sklapa svoje dvije bolesne ruke, molitvu i poljubac Mariji djeteta iz Doma za nezbrinutu djecu. Te duše dotiču ljude, a kako li neće Boga i našu Nebesku Majku. Marijanska svetišta su velika mjesta mira, ljubavi te milosti. Niti jedno srce ne ostaje ravnodušno na Majčinu ljubav…a ona se ne uskraćuje nikome. Idimo k Mariji!

Autor: S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka BSI

s. Didi Dijana Mlinarić

Preuzeto: Glas Koncila