Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

Održan 5. Križni put mladih „S Karmela na Golgotu“

U nedjelju 12. 03. 2017. na parkovnom križnom putu u Hrvatskom Leskovcu održan je 5. križni put mladih „S Karmela na Golgotu“ uz geslo susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru: „Krist, nada naša“. Ovim smo se križnim putem željeli još bolje pripremiti za nadolazeći susret.
Pripreme za ovaj križni put krenule su nekoliko mjeseci ranije jer je i ove godine svaku postaju pripremala jedna zajednica. Zbog toga je ovaj križni put jedinstven i originalan. Nad svakom se postajom molilo, meditiralo te iz srca i „pera“ mladih proizašla su prekrasna razmišljanja i molitve.
U ostvarivanje Križnog puta uključile su se sve karmelske zajednice u Zagrebačkoj nadbiskupiji: mladi iz Remeta, mladi Karmela BSI iz Zagreba, Strmca i Hrvatskog Leskovca, mlade sestre novakinje, postulantice i juniorke Karmelićanki BSI, karmelski bogoslovi, mladi iz Kuće sv. Josipa – dom za nezbrinutu djecu. A odazvale su se i zajednice s kojima puno surađujemo: mladi iz zbora Allegro – župa sv. Ivan Nepomuk, ekipa iz inicijative 40 dana za život, Frama Siget, SKAC i molitvena zajednica Srce Isusovo. Velika zahvala ide mladima iz Remeta i zboru Advocata Croatiae koji su pjesmom sve prekrasno animirali.
Simbol Križnog puta ove godine je bio mali drveni križić koji je dobio svaki sudionik a sve su to tjednima izrađivale vrijedne ruke sestara iz leskovačke zajednice.
Glavna je molitvena nakana bila za susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru – za sve organizatore, za sve mlade koji dolaze te za svaku obitelj i župu domaćine u đakovačko osječkoj nadbiskupiji. Osobito smo molili i za sve koji žive u gradu Vukovaru – branitelje, obitelji koje su izgubile svoje najmilije u ratu, sve one koji dan danas nose rane na duši i žive u duhovnoj i materijalnoj bijedi. Molili smo na poseban način i za mlade grada Vukovara da budu znak Isusove nade koja ni u najvećem crnilu nikad ne izumire.
I svaka postaja je imala svoju posebnu nakanu, a prije početka križnog puta svaka mlada osoba je u tišini napisala i svoju osobnu nakanu za koju se također molilo.
Križni put je predvodio domaći župnik vlč. Dubravko Škrlin Hren, a uz njega je bio i p. Zlatko Pletikosić, karmelićanin. Upravo je p. Zlatko na kraju mladima uputio poticajnu riječ u kapeli posvješćujući sunce koje je sjalo i milovalo naša lica, ali i na hladnoću koju su malo osjetili pred kraj. Tu hladnoću usporedio je s grijehom i potaknuo je mlade na obraćenje kroz ovu Korizmu kako nam srca nebi bila hladna nego topla u odnosu sa Bogom i bližnjima.
Poslije Križnog puta uslijedilo je druženje uz topli čaj, zajedničko fotografiranje i dogovori za neke nove susrete i druženja.

Mladi Karmela BSI Hrvatski Leskovac

P. S. Ovdje možete preuzeti Križni put u pdf formatu – Križni put S Karmela na Golgotu 2017

I nekoliko fotografija:

IMG_0114IMG_9813IMG_9812IMG_9866IMG_9874IMG_9898IMG_9915IMG_9986IMG_0058IMG_0012 IMG_0043 IMG_0050 IMG_0051  IMG_0092  IMG_9805IMG_0117 IMG_0122 IMG_0168