Pozdrav i zahvala provincijalne poglavarice na Karmelijadi u Požegi

POZDRAV I ZAHVALA PROVINCIJALNE POGLAVARICE NA XII. KARMELIJADI „SAMO BOG DOSTA JE“
Požega, 29.8.2015.

U Kristu draga braćo i sestre!
Na kraju ovog svetog Euharistijskog slavlja, želim vam zahvaliti za prisutnost i zajedništvo na ovom hodočasničkom karmelskom danu.
U ovoj milosnoj Godini posvećenog života i jubileja petstote obljetnice rođenja sv. Terezije od Isusa, naš hodočasnički put doveo nas je u srce Slavonije i ovu požešku katedralu posvećenu Svetici iz Avile. Stoga se godišnji susret Mladih Karmela BSI, tj. ovogodišnja dvanaesta po redu Karmelijada proširila i u susret za članove Zajednice Karmelskih laika Božanskog Srca Isusova, pripadnike karmelske bratovštine, prijatelje Karmela i simpatizere karmelske duhovnosti. Zahvaljujemo Gospodinu na ovom daru razgranate karmelske obitelji i ovog „Karmelskog dana.“
Cijenjeni oče biskupe Antune, iskreno Vam zahvaljujem što ste kao Pastir ove biskupije svojom podrškom, prisutnošću i predslavljenjem ovog misnog slavlja uzveličali susret naše karmelske obitelji. Srdačno zahvaljujem župniku katedrale vlč. Ivici i kapelanu vlč. Krunoslavu koji su nas danas velikodušno i srdačno ugostili.
Sveta Terezija od Isusa nam je ove godine bila osobito bliska. U srcu nosimo drage uspomene na milosni pohod njenih relikvija našoj domovini i našim zajednicama. Vjerujem da je i danas svatko od nas kroz predavanja, rad u skupinama i molitvene trenutke iznova prepoznao izuzetnu osobnost i serafsku ljubav prema Bogu ove Naučiteljice Crkve. Gospodin ju je darovao sveopćoj Crkvi, Karmelskom redu, Bogu posvećenim osobama, Kristovim vjernicima laicima, svim ljudima koji traže Boga. Jer Terezija od Isusa vodi nas k Isusu. Ponesimo u svoj život i dane koji su pred nama njenu misao „Samo Bog dosta je“ koja je i geslo ovogodišnjeg susreta. Te su riječi plod njenog traženja Boga, ispovijest njene vjere, plod iskustva suživota s Bogom, ali i njenog pročkog poziva nama da se odvažno uputimo putem vjere, poniznosti, ljubavi i molitve koji nas vodi k Bogu.
Moja želja i molitva za Vas dragi hodočasnici je da Terezijin lik, djelo i poruka trajno nadahnjuju i razgaraju plamen vjere kako bismo poput nje sa dušom zaljubljenom u Gospodina još snažnijim žarom od svog života učinili zajedništvo s Njim.
Neka nas sve prati zagovor sv. Terezije Avilske i svih svetaca Karmelskog reda kako bi ovaj susret donio obilne plodove Božjeg blagoslova i milosnih poticaja u našim životima.

s. M. Kristina Pišković, provincijalna poglavarica