„Izlazak s Isusom“ u život neopozivog prijateljstva s Njim – Pozdravni govor provincijalne poglavarice na Karmelijadi

Mladima na Karmelijadi pozdravnim govorom obratila se i provincijalna poglavarica s. Kristina Pišković. Dijelimo s vama njezine poticajne riječi:

Dragi Mladi!

Zasigurno ste mnogo puta čuli i izgovorili rečenice poput ovih: „Gdje ćeš izići ovaj vikend“?, „Izlaziš li večeras“?

Jedan Poziv, Jedan Glas i jedna Prisutnost – Isusova, pozivala vas je proteklih mjeseci preko sestara da se pridružite izlasku na XI Karmelijadu. Radujemo se vašem dolasku na ovaj sasvim osobit vikend zajedništva s Gospodinom i vas međusobno. Želim od srca pozdraviti svaku i svakog ponaosob koji ste pristigli iz raznih krajeva! Bogato osmišljen program ove Karmelijade neka vas dovede do iskustva Isusovog prijateljskog zagrljaja i bogate, doista prekomjerne radosti života koje donosi Evanđelje i njegovo svjedočenje.

Zahvaljujem sestrama za požrtvovnost i ljubav ugrađene u pripreme i vaš dolazak ovdje.

O. Dariju Tokiću velika zahvala jer je i za ovu karmelijadu stavio na raspolaganje sebe i darove koje mu je Gospodin podario pravim mladenačkim entuzijazmom.

Dragi mladi! Mi sestre pratimo vaše živote, radosti, nade, brige i vaš hod  svojim molitvama. To ćemo osobito činiti ove dane kako biste po zagovoru karmelske Gopse, bl. Marije Terezije od sv. Josipa i svetaca karmelskog Reda okusili kako je lijepo biti vjernik i dionik karmelske duhovnosti.  Neka vam ova Karmelijada bude „izlazak s Isusom“ u život neopozivog prijateljstva s Njim.

A ja vam u ime naše zajednice poklanjam molitvenik  bl. Marije Terezije. U njemu ćete naći predivne molitve za različite životne situacije. Rabite ga u trenucima vaših potreba, želja i nadanja.  Redari će vam ga na izlazu podijeliti. Sretno dragi mladi praćeni pogledom i majčinskom prisutnošću bl. Marije Terezije čijim ćete stopama i vi večeras krenuti. Hvala!