Predstavljanje inicijative 40 DANA ZA ŽIVOT

 

U nedjelju 11. 10. 2015. na susretu mladih u Hrvatskom Leskovcu bili su uistinu zanimljivi gosti – Zvonimir, Marija, Alberta i mali Fran. Svi vrlo različiti, ali zajedničko im je sudjelovanje u inicijativi 40 dana za život. Dvorana je bila puna mladih. Započeli smo molitvom krunice i završili jednom molitvom majke Terezije iz Calcutte. Zatim su se naši gosti predstavili i počelo je globalno predstavljanje same inicijative.  Zvonimir je predstavio inicijativu 40 dana za život koja je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti. Omogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja i okončaju tu veliku nepravdu kroz tri ključna elementa: molitva i post, miroljubivo bdijenje i osvješćivanje lokalne zajednice. U ovojesenskoj kampanji od 23. rujna do 1. studenog 2015. sudjeluje 20 gradova.

Nakon tog općenitog predstavljanja inicijative općenito i u Hrvatskoj, govora o životu i pobačaju uslijedila su osobna svjedočanstva naših gostiju. A za to vrijeme svaka mlada osoba je u ruke dobila malenu lutku veličine i oblika djeteta u 10. tjednu trudnoće kada je u Hrvatskoj još dozvoljen pobačaj. Bili su svi u isto vrijeme potreseni i zadivljeni.

Prva je svoje iskustvo započela Alberta koja je došla sa svojim sinom, malenim Franom, posvjedočivši upravo iskustvo i snagu molitve zagovora po kojoj je i došla njezina trudnoća prirodnim putem. Zatim je uslijedila Marija, majka jedanaestoro djece koja osjeća veliku sućut prema ženama koje proživljavaju različite pritiske društva u trenutku začeća. I na kraju Zvonimir koji se osjećao pozvanim da brani život.

Susret smo završili molitvom i odlukom da i mi kao zajednica u nedjelju 25. 10. Od 17. 30 do 18. 30 stanemo ispred bolnice u Vinogradskoj i molimo za život. Nakon toga glazbeno ćemo animirati sv. Misu u kapelici u bolničkom kompleksu. Pa sve koji se žele pridružiti pozivamo….kako s nama u nedjelju tako i općenito kad god možete dan i noć, od 0 – 24h ispred bolnice „Sestara Milosrdnica“ do 1. 11. 2015.

Kako nam je bilo na susretu možete pogledati OVDJE.

 

Mladi Karmela BSI