S Marijom uz Isusa – duhovna obnova karmelskih mladih u Međugorju

Od 17. – 19. travnja 2015. godine održana je godišnja duhovna obnova Mladih Karmela BSI iz Zagreba. Putem Međugorja krenuli smo zajedno sa našom voditeljicom s. Majom Pavlom. Radosni poput djece primljene u Majčin zagrljaj, zajedno smo krenuli u obnovu i izgradnju srca u nama. Donijeli smo joj sve što je u nama lijepo i ružno, sretno i tužno, buketić od nakana i zahvala. I Majka je primila.

Sate smo provodili u šutnji, postu i molitvi. Svi zajedno, ali svatko sam, u svojoj samoći tražeći načine kako se darovati Bogu. Dok smo hodočastili međugorskim brdima razmatrali smo kako s Marijom ostati uz Isusa i poziv koji nam Bog upućuje. S krunicom u ruci uspinjali smo se na brdo Ukazanja razmišljajući o otajstvima Kristova i Marijina života. Na brdu Križevcu prošli smo s Isusom križni put. Prepuštajući se Duhu Svetomu, postaje smo molili govoreći iz srca i divili se Njegovom daru u duši naših prijatelja, braće i sestara. Za vrijeme ovog hoda u vjeri padala je kiša, bilo je hladno i vruće, udarila je tuča, smračilo se i razlilo sunce Međugorjem, a sve iznutra vidjelo je i osjetilo samo: MILOST, MILOST I MILOST!

Otkrivajući da živjeti u Božjoj Prisutnosti znači uvijek ostati uz Isusa, govoreći s Njim ili o Njemu, uzeli smo za primjer onu dvojicu na putu u selo imenom Emaus. Prekidom šutnje, otvorila su se usta i duše, a govorila su samo o Isusu Milosrdnome. Noseći Karmel u srcu krenuli smo i u potragu za dvorcem koji je izgrađen u Međugorju po uzoru na Zamak duše naše svete Terezije Avilske. Razgaljeni, iz njega nosimo poruku ljubavi koja će uvijek biti s nama – zaključana vrata i prepreke Isusu su ništa. Njegova Milost prodire tamo gdje se čini nemoguće!

Zahvalni Isusu, Sinu Božjemu i Majci Mariji, vratili smo se svojim domovima sa svjedočanstvima vjere, nade i ljubavi. U srcima blisku Nebu i povezani jedni s drugima dubokim duhovnim vezama.

Majko, Kraljice Mira i Karmela, moli za nas! 🙂

Marina Lovrić

Fotogalerija