9. Prvi petak u Hrv. Leskovcu – KAKO ISUS MIJENJA ŽIVOT

05. 06. 2015. Prvi petak u Hrvatskom Leskovcu – Misu će imati p. CIRIL ČUŠ – Poznati slovenski svećenik koji ima posebno iskustvo života i jaaako voli Srce Isusovo.

Od 19 do 20 h p. Ciril će nam posvjedočiti kako je Isus promijenio njegov život. Govorit će o snazi opraštanja i važnosti molitve. Zaista preporučamo svima da dođu i čuju. 🙂

Kroz čitavo vrijeme svjedočanstva bit će prilika i za ispovijed, a završit će sv. Misom koja počinje u 20:00 h.

 

Evo nešto kratko o p. Cirilu:

Puno puta pater Ciril ispričao je kako je on upoznao Isusa i što njemu znači Isus u svakodnevnom životu. Nakon teškog djetinjstva u kojem ga je otac fizički zlostavljao te se teško nosio sa svakodnevnim obvezama i učenjem, bio depresivan i povlačio se u sebe, pater Ćuš počeo je čitati Bibliju, i to mu je donosilo mir.
Jednog dana prijatelj ga je pozvao da mu se pridruži na molitvenoj zajednici. Svjedočanstvo žene koja je oprostila svome mužu zlostavljanje navelo ga je na razmišljanje te mu je svećenik predložio ako se želi pomiriti s ocem da mora moliti. Bilo je jako teško, tek nakon godinu dana skupio je hrabrosti i otišao ocu i zatražio oproštenje, uslijedilo je novo razočaranje, otac je postao još gori, postao je za oca nitko i ništa.

Tek nakon 2 godine je počelo razmišljanje da kaže ocu da ga voli, ali kako kad nema ljubavi koju će dati ocu. Kroz molitvu Isus mu je napunio srce te je uspio reći ocu da ga voli ali otac je bio još gori.
Ipak patera Cirila su 4 stvari držale na životu: krunica, Misa, molitvena zajednica i Biblija.
Napokon, nakon još godinu dana jake molitve uspio je ponovo reći ocu da ga voli, i zagrlio ga je…… otac je uzvratio, prestao piti, sve se promijenilo. Otac je postao onaj pravi. Pater Čuš nastavio je moliti. Isus je živ. Uz svakodnevnu krunicu svaka 2-3 dana išao je na misu jer nije mogao bez nje, bez Isusa, vratio se ponovo u školu, odrekao se sebe i odazvao tamo gdje ga Bog zove, ali Bog nije konkretno govorio nego kroz klanjanja, molitvu i zajednicu. Pater Ciril je uspio i sada svjedoči o Isusu i o tome kako je Isus promijenio njegov život.

Isus kuca i na vrata tvog srca dragi čitatelju/čitateljice ove najave. 🙂

 

 

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su kroz ovih 9 mjeseci zajedno s nama bili u Leskovcu ili u nekoj drugoj Crkvi dolazili na prve petke.

Bvb,

Mladi Karmela BSI