XVIII. Karmelijada – logotip

Dragi prijatelji, osobito vi mladi predstavljamo vam službeni logo XVIII. Karmelijade koja će se održati od 22. – 24. 09. 2023. u Budimpešti u samostanu sestara Karmelićanki BSI koji je osnovala sama utemeljiteljica bl. Marija Terezija od sv. Josipa. Osim što ćemo se nadahnjivati likom i djelom naše Blaženice, ovaj put želimo na poseban način dublje upoznati i svetu Tereziju od Djeteta Isusa jer ove godine Karmel, ali i čitava Crkva obilježava 150. obljetnicu njenog rođenja i 100. obljetnicu njene kanonizacije. Sv. Terezija je bila nadahnuće i za izbor ovogodišnjeg gesla koke glasi: “U srcu Crkve bit ću…?” Nedorečeno geslo svakom sudioniku ostavlja prostor da osobno srcem i životom odgovori ali i istinski svjedoči taj odgovor u svom životu.

Uz sestre Karmelićanke BSI i braću Karmelićane uvijek i mladi sudjeluju svojim idejama u kreiranju same Karmelijade. Stog od srca zahvaljujemo na poseban način ekipi mladih koji su sudjelovali u stvaranju vizualnog identiteta ovogodišnje Karmelijade: Filipu Peharu iz Gabela Polja u dizajnu majice, Ani Krnjić oko pomoći s društvenim mrežama i objavama te Barbari Zeba koja je dizajnirala ovogodišnji službeni logotip Susreta vodeći se geslom. Osim elemenata koji su vidljivi i logični pri prvom pogledu poput slova, lika sv. Terezije od Isusa i obrisa Crkve, zanimljivo je istaknuti žute elemente koji simboliziraju čovjeka koji grli Crkvu. Bez otvorenosti srca i ljubavi ne možemo ni ići u dubinu. A tu ljubav nadahnjuje Duh Sveti. Drugi element je čovjek koji moli u klečećem položaju a to je prisutno u elementima iznad slova “bit ću”. Tu se želi istaknuti važnost osluškivanja i molitve što je za Karmel jako bitno.

Radujemo se nadolazećoj Karmelijadi, prepuručamo u molitve pripremu i sam Susret te uskoro slijedi više informacija i sadržaja u pripremi za naš ovogodišnji susret u Budimpešti. S. Marija Dijana