22. Satovi muke Gospodnje: Isus umire na križu

15:00 h – Isus umire na križu – Sat milosrđa

 

„Bijaše već oko šeste ure kad nasta tama po svoj zemlji – sve do ure devete, jer sunce pomrča , a hramska se zavjesa razdrije po sredini. I povika Isus iza glasa: „Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!! To rekavši, izdahnu.“  (Lk 24, 44-46)

 

Meditacija

Milosrdni Isuse uzdam se u Tebe! Izlij svoje veliko milosrđe na sve ljude, na čitav svijet. Potpuno nas uroni u svoje milosrdno srce i očisti nas od ljage grijeha i bijede. Isuse, koji za nas umro na drvu križa ne daj da niti jedna duša na svijetu propadne. Isuse, spasi čitav svijet i daj da Te svi upoznamo da možemo gledati Tvoje sveto lice koje neka nas obasjava svojom istinom i ljubavlju. Preobrazi čitav svijet i daj da se uvijek slijepo pouzdajemo u Tvoje veliko more milosrđa koje se neprestano izlijeva na svakog čovjeka. Otvori nam i očisti srca da se Ti, Isuse, možeš nastaniti u nama.

Antonija Lj.

 

Duhovni zadatak:

Danas je Veliki petak. Provedi u molitvi sat Isusove smrti na križu (15 – 16 h), sat milosrđa. Uđi u otajatvo Isusove ljubavi razmatrajući Križni put koji je Isus prošao za tebe i moli krunicu Božanskog Milosrđa za cijeli svijet (možeš to uzeti i kao početak devetnice krunice Božanskog Milosrđa koja se moli od Velikog petka do Bijele nedjelje koja je proglašena svetkovinom Božjeg Milosrđa). Navečer sudjeluj u obredima Velikog petka.

 

„Tvoj Spasitelj visi pred tobom s otvorenim Srcem. Prolio je svoju Krv da zadobije tvoje srce.“ sv. Edith Stein