Beskompromisni mladi Gabela Polja

Beskompromisni mladi Gabela Polja

Metković je ove godine prvi puta prihvatio avanturu projekta 72 sata bez kompromisa. Projekt je hrabro i odvažno pripremila i vodila FRAMA Metković, a uključilo se i 16 mladih iz Gabela Polja.
72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt koji okuplja tisuće mladih volontera koji daju svoje vrijeme i vještine za dobrobit zajednice u kojoj žive. Ove godine se po peti puta organizira veliki volonterski maraton u Hrvatskoj. Tijekom tri dana, od 18. do 21. listopada 2018., ujedinili su se mladi iz Dubrovnika, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra Zagreba i Metkovića (po prvi puta) za zajedničkim ciljem, pomoći onima koji su u potrebi.
Mladi su davali sebe bez kompromisa, ne znajući kome će i na koji način pomoći. I to je stvarno bilo nešto posebno ove godine jer su jedan dio vremena proveli u staračkom domu i u druženju s osobama s posebnim potrebama, a drugi dio dana čisteći jednu zgradu.
Svi su posvjedočili radost nakon volontiranja i želju da češće i mi sami organiziramo ovakve akcije jer su sami puno više primili nego što su dali.

s. Marija Dijana